Spinazie op Oosterse wijze

Recept aangemaakt op 28/02/2011 - 01h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 28/02/2011 - 15h01
-A +A
Pour :
4 personnes
Type :
hoofdgerechten
Difficulté :
Intermédiaire
Durée :
15 minutes
Ingrédients :

1 pak diepvriesspinazie (in bladeren)
1 koffielepel olijfolie
2 eetlepels rozijnen
2 kardemomkapsels
1/2 koffielepel kurkumapoeder
1 tot 2 koffielepels sojasaus
2 takjes munt
zout
peper

Bereiding van spinazie op Oosterse wijze

Ontdooi de spinazie in de microgolfoven. Laat goed uitlekken en knijp het overtollige vocht eruit tussen uw handen.
Verhit de olie in een kookpot met antiaanbaklaag en leg er de spinazie in. Breng op smaak met een beetje zout en flink wat peper. Voeg de rozijnen toe, roer, leg het deksel op de pot en laat 5 minuten stoven.
Haal de kardemomzaadjes uit de kapseltjes en doe ze in de pot. Voeg de kurkuma toe.
Meng alles goed en laat nog eens 5 minuten bakken op een middelmatig vuur. Doe er de sojasaus bij (hoeveelheid volgens smaak).
Haal de muntblaadjes van de takjes en meng ze net voor het opdienen onder de spinazie. Ze mogen niet meer meekoken.

Recept oorspronkelijk gepubliceerd op 28/02/2011 - 01h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 28/02/2011 - 15h01
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB