- Soort :
- voorgerechten
De vakantie mag dan al voorbij zijn, er zijn nog altijd paprika's te vinden op de markt. En het is aan te raden om er het hele jaar door te eten, want deze gezonde groente bevat veel antioxidanten.
Ingrediënten
Voor 4 personen
Groene paprika's: 4
Preiwitten: 3
Witte ui: 1 kleine
Olijfolie: 1 eetlepel
Brood: 4 sneden
Maïsmeel: 1 eetlepel
Mini-Boursin met look: 1
Peper en zout
Bereiding
Schil de paprika's met een dunschiller. Maak ze open en verwijder de zaadjes en de witte membranen. Snij ze in kleine stukjes.
Spoel de preiwitten en snij ze in stukken. Schil de ui en hak hem fijn.
Warm één liter water op.
Fruit alle groenten in een pan met hete olijfolie. Meng alles dooreen, giet er kokend water over en strooi er peper en zout op. Doe het deksel op de pan en laat gedurende 20 minuten bakken op een matig vuurtje.
Toast de sneden brood, snij ze in croutons en hou ze apart.
Mix de soep tot ze mooi homogeen is. Giet ze opnieuw in de pan. Doe er het maïsmeel bij, dat u verdund hebt in een beetje water. Meng alles goed dooreen. Breng aan de kook, zodat de soep dikker wordt.
Haal de pan van het vuur. Plet de mini-Boursin met een vork op een bordje en giet ze in de soep. Meng alles dooreen. Giet de soep in de soepkom of in de borden vóór de Boursin volledig gesmolten is. Voeg op het laatste moment de croutons toe.