Sint-jakobsschelpen met pompoen

Recept aangemaakt op 07/12/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 27/10/2015 - 10h40
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
voorgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
30 minutes
Ingrediënten :

12 jakobsschelpen
1 pompoen
2 sjalotjes
1 koffielepel olijfolie
½ glas witte wijn
1 mespunt kerrie
1 eetlepel room
enkele takjes bieslook
zout
versgemalen peper
PUB

Bereiding van de sint-jakobsschelpen met pompoen

Open de jakobsschelpen. Snij de noten in de breedterichting doormidden en leg ze apart.

Schil de pompoen en snij het vruchtvlees in stukken.
Doe het in een kookpot, giet er een half glas water bij en laat zachtjes pruttelen tot de pompoen zacht is en het water is verdampt.
Bestrooi met een beetje zout en peper.
Prak het vruchtvlees met een vork tot puree en houd die warm.

Pel de sjalotjes en versnipper ze. Verhit een scheut olijfolie in een braadpan en stoof de sjalotjes 4 tot 5 minuten al roerend. Giet de wijn erbij en laat nog eens 3 tot 4 minuten pruttelen. Doe er dan de kerrie en de room bij en roer goed.

Versnipper intussen het bieslook.

Doe de noten van de sint-jakobsschelpen in de saus en laat ze 2 minuten koken, niet langer.

Leg op elk bord een ring van 10 cm diameter en verdeel de pompoenpuree erover.
Haal de ringen weg en verdeel de noten van de jakobsschelpen over de pompoen.

Proef de saus en breng verder op smaak met zout en peper. Giet ze over de jakobsschelpen en bestrooi met bieslook.
Dien meteen op.

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtiste le 07/12/2009 - 00h00 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtiste le 27/10/2015 - 10h40
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB