Salade van bulgur, tomaat, komkommer en lente-uitjes

Recept aangemaakt op 25/05/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtist op 14/09/2017 - 12h51
-A +A
Voor :
8 personen
Soort :
voorgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
20 minutes
Ingrediënten :

300 g bulgur
9 dl water
8 tomaten
1 komkommer
4 lente-uitjes
1 rode ui
1 in pekel opgelegde citroen
3 teentjes look
6 takjes munt
6 takjes peterselie
4 eetlepels olijfolie
3 citroenen

zout
versgemalen peper

PUB

Bereiding van de salade van bulgur, tomaat, komkommer en lente-uitjes

Doe de bulgur in een kom, breng water aan de kook en overgiet de bulgur ermee. Dek de kom af en laat de bulgur zwellen.

Ontvel de tomaten en verwijder alle zaadjes.

Was de komkommer.

Was de lente-uien en snij de uien zelf in dunne schijfjes.

Pel de rode ui en snij hem in fijne schijven.

Snij de gepekelde citroen in dunne schijfjes.

Pel de teentjes look en hak ze fijn.

Versnipper de muntblaadjes en de afgestroopte peterselieblaadjes.

Doe de komkommer in een grote kom, samen met de tomaten, de beide uien, de citroen, de look, de peterselie en de munt. Meng alles en doe er de bulgur bij.

Maak in een kop een vinaigrette van de olie en het sap van de citroenen. Roer goed en zet minstens 2 uur in de koelkast.
Dien goed koel op.
 

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtist le 25/05/2009 - 00h00 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtist le 14/09/2017 - 12h51
PUB