PUBLICITÉ

Romige courgettesoep

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtiste op 13/07/2009 - 00h00
-A +A
Soort :
voorgerechten
PUB

Ingrediënten voor 4 personen

1 witte ui
4 courgettes
2 tomaten
50 cl gevogeltebouillon
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel room
kervel
zout
versgemalen peper

Bereiding

Pel de ui en versnipper hem. Was de courgettes en snij ze in stukjes.
Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snij het vruchtvlees ook in blokjes.
Verhit de olie in een braadpot en stoof de ui 5 minuten al roerend. Doe de courgettes en de tomaten erbij, roer goed en stoof nog eens 5 minuten.
Doe de bouillon erbij en laat 10 minuten pruttelen.
Mix de soep en breng ze eventueel op smaak met zout en peper. Doe de room erbij en roer goed.
Giet de soep in een soepterrine en strooi er enkele plukjes kervel over.
U kunt deze courgettesoep warm of ijskoud opdienen, al naargelang van het weer. Laat de soep in het laatste geval minstens 2 uur afkoelen in de koelkast of zet ze 15 tot 20 minuten in de diepvriezer.

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 13/07/2009 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ