Preisoep met wortelen en kikkererwten

Recept aangemaakt op 01/01/2004 - 01h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 18/01/2011 - 15h01
-A +A
Pour :
4 personnes
Type :
voorgerechten
Difficulté :
Facile
Durée :
15 minutes
Ingrédients :

40 g kikkererwten
6 preien
½ bleekselderij
3 wortelen
2 tomaten
1 blokje runderbouillon
1 takje rozemarijn
zout
peper

Bereiding van preisoep met wortelen en kikkererwten

Laat de kikkererwten vooraf een nachtje weken in water. Maak de prei, de selderij en de wortelen schoon onder stromend water en snij ze in stukken. Was de tomaten en snij ze in partjes. Breng een liter water met het bouillonblokje aan de kook in een snelkookpan. Giet de kikkererwten af en doe ze bij de bouillon. Laat 10 minuten koken. Haal de druk van de snelkookpan en open ze. Voeg de prei toe, samen met de bleekselderij, de wortelen en de rozemarijn. Laat 10 minuten koken. Doe er de tomaten bij en laat nog eens 5 minuten koken. Proef de soep en breng eventueel op smaak met peper en zout. Dien heet op.

Recept oorspronkelijk gepubliceerd op 01/01/2004 - 01h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 18/01/2011 - 15h01
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB