Pittige brochettes van lamsvlees

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtiste op 21/06/2010 - 00h00
-A +A
Soort :
hoofdgerechten
PUB

Recept voor Pittige brochettes van lamsvlees: Ingrediënten voor 4 personen


400 g lamsbout
1 courgette
1 koffielepel gemalen gember
1 koffielepel piment d'Espelette
1 limoen
2 eetlepels olijfolie
3 eetlepels sesamzaadjes
fleur de sel
versgemalen peper

Recept voor Pittige brochettes van lamsvlees: Bereiding


Snij het vlees in grote dobbelstenen en leg die in een diepe schotel.
Was de courgette en snij ze in schijven. Doe die bij het vlees in de schotel.
Bestrooi met gember en piment d'Espelette.
Rasp de schil van de limoen, pers de limoen uit en doe alles in de schotel bij de rest.
Overgiet met olijfolie.
Meng alles goed (als het kan met de handen), dek de schotel af met huishoudfolie en zet ze 2 uur in de koelkast.
Strooi de sesamzaadjes uit op een bord.
Haal het lamsvlees uit de marinade, laat even uitlekken en haal het door de sesamzaadjes.
Maak de brochettes. Steek er afwisselend een stuk vlees en een schijfje courgette op.
Leg de brochettes op de grill en draai ze verschillende keren om.
Geef er een salade van courgettes bij.

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 21/06/2010 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB