Papillot van kippenfilet met gestoofde prei

Recept aangemaakt op 12/01/2015 - 12h03 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 12/01/2015 - 12h03
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
hoofdgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
30 minutes
Ingrediënten :

wit van 6 preistengels
4 halve filets van hoevekip
1 eetlepel olijfolie
1 koffielepel gevogeltefond (in poedervorm)
dragon
1 tomaat
1 citroen
zout
peper
PUB

Bereiding van de papillot van kippenfilet met gestoofde prei

Verwarm de oven voor op 220° (Gasstand 7).

Was het wit van de prei en snij het heel fijn.

Verhit de olie in een braadpan en stoof het preiwit goudbruin.
Strooi er dan de gevogeltefond over, meng en laat nog eens 10 minuten stoven tot moes.
Breng op smaak met wat zout en peper.
Schep de prei over in een slakom. Hou de pan warm.

Rasp de schil van de citroen en doe die bij de prei. Besprenkel met een beetje citroensap.

Snij 4 vierkante stroken aluminiumfolie af van 20 cm breed.
Leg op elk vel een bedje prei.

Schroei de kippenfilets dicht in de hete pan, aan weerskanten 2 minuten.
Leg telkens één filet op het bedje prei, werk af met een 1 schijfje tomaat en enkele druppels citroensap. Bestrooi met een klein beetje zout en ruim wat peper.
Sluit de pakketjes hermetisch af.
Leg ze 12 tot 15 minuten in de oven.

Dien de papillot van kippenfilet met gestoofde prei in de pakketjes op.

Oorspronkelijk gepubliceerd op 12/01/2015 - 12h03 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 12/01/2015 - 12h03
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB