- Voor :
- 4 personen
- Soort :
- voorgerechten
- Moeilijkheid :
- gemakkelijk
- Ingrediënten :
-
1 bot kleine wilde asperges
2 sjalotjes
120 g comté of emmentaler
1 eetlepel olijfolie
8 eieren
1 kop melk
nootmuskaat
zout
versgemalen peper
Bereiding van het omelet met kaas en wilde asperges
Snij de harde onderkant van de asperges af. Was de asperges. Bind ze met keukengaren samen in bussels en kook ze 1 minuut in licht gezouten water.
Haal de asperges uit het water en laat ze uitlekken op een keukenhanddoek. Snij de kopjes op 8 tot 10 cm van de bovenkant af en leg die apart. Snij de rest in kleine stukjes.
Pel de sjalotjes en versnipper ze. Rasp de kaas.
Verwarm de oven op 180°C.
Verhit de olijfolie in een ovenvaste schotel of pan en stoof de sjalotjes op een zacht vuurtje. Haal de pan of de schotel van het vuur.
Breek de eieren boven een kom. Voeg de melk, de kaas, de gestoofde sjalotjes en de aspergestukjes toe. Breng op smaak met wat geraspte nootmuskaat, zout en peper en klop stevig op met een vork.
Giet de inhoud van de kom in de pan of schotel en bak 2 tot 3 minuten op het vuur.
Doe er dan de aspergekoppen bij. Leg ze in kleine groepjes samen en zet de schotel of pan 10 tot 15 minuten in de oven tot de omelet opkomt.
Dien meteen op en geef er een groene salade bij.