Omelet met eekhoorntjesbrood

Recept aangemaakt op 30/11/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 27/04/2016 - 10h20
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
hoofdgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
20 minutes
Ingrediënten :

400g eekhoorntjesbrood of hoorn des overvloeds
4 kleine sjalotjes
1 teentje look
¼ bosje platte peterselie
1 eetlepel olijfolie
10g boter
zout
versgemalen peper
PUB

Bereiding van de omelet met eekhoorntjesbrood

Verwarm de oven op 200°C.
Maak de paddenstoelen schoon en snij ze in stukken.
Schil de sjalotjes en versnipper ze.
Pel het teentje look en versnipper het.
Hak de peterselieblaadjes fijn, doe ze samen met de look in een kom en meng.

Verhit de olijfolie in een koekenpan en stoof de sjalotjes al roerend 5 minuten. Doe de paddenstoelen erbij en stoof nog eens 10 tot 12 minuten. Bestrooi met zout en peper.

Haal 4 eetlepels van de gare paddenstoelen uit de pan en meng ze onder de peterselie en de look.
Mix de rest tot een nog wat korrelige puree.
Vet vier ovenschotels in met de boter. Verdeel de paddenstoelenpuree over de schotels. Leg er dan het mengsel van cantharellen en peterselie op. Breek 2 eieren boven elke schotel.

Zet de schotels in een grotere schotel. Laat die vollopen met warm water en zet de schotel 12 tot 15 minuten in de oven tot het eiwit stolt.

Breng pas op smaak met zout en peper als de schotels uit de oven zijn. Dien meteen op.

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtiste le 30/11/2009 - 00h00 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtiste le 27/04/2016 - 10h20
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB