PUBLICITÉ

Lamsvlees met pompoen, gekonfijte citroen en yoghurtsaus

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtiste op 05/11/2012 - 15h50
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
hoofdgerechten
Moeilijkheid :
gemiddeld
Bereidingstijd :
45 minutes
Ingrediënten :

500 gr lamsvlees
5 kruiden
400 gr pompoenvlees
6 kleine preien
2 gekonfijte citroenen
1 koffielepel olijfolie
10 cl gevogeltebouillon
1/2 ui
2 yoghurts
1 puntje cayennepeper
1 koffielepel mosterd
2 takjes koriander
1 citroen
zout, peper
PUB

Bereiding van lams met pompoen, gekonfijte citroen en yoghurtsaus

Snij het lamsvlees in blokjes van 5 x 2 cm ongeveer. Leg ze op een schotel en bestrooi ze met vijf kruiden.

Snij het vlees van de pompoen in grote stukken. Maak de prei schoon en snij ze in twee. Snij de gekonfijte citroenen in grote schijfjes.

Warm een braadpot met 1 koffielepel olijfolie op. Leg de stukken lamsvlees erin en laat braden langs alle kanten. Haal ze eruit en leg ze aan de kant.

Leg dan de preien en de stukjes pompoen erin en laat braden gedurende 2 à 3 minuten. Meng met ongeveer 10 cl gevogeltebouillon e laat nog 15 minuten koken ongeveer. Doe dan de schijfjes citroen er nog bij en laat nog eens 5 minuten koken. Voeg dan de stukjes lams toe, en roer stilletjes. Kook nog 1 minuut en haal dan van het vuur. Bedek.

Bereiding van de yoghurtsaus

Schil de ui en versnipper ze.

Doe de yoghurt in een tas en klop ze tot het een mousse is.

Voeg de versnipperde ui, de cayennepeper en een koffielepel mosterd toe. Meng.

Versnipper de blaadjes koriander en doe ze erbij samen met het sap van een citroen. Breng op smaak met wat zout en peper.

Zet de braadpot op het vuur zodat het vlees en de groenten wat worden opgewarmd.

Serveer op een schotel en serveer de yoghurtsaus apart.

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 05/11/2012 - 15h50
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ