Koude soep van bloemkool en groene appel

Recept aangemaakt op 01/01/1970 - 01h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 06/01/2009 - 00h00
-A +A
Soort :
voorgerechten
PUB

Ingrediënten
Voor vier personen:
Bloemkool: 1
Citroen: 1/2
Melk: 50 cl
Gevogeltebouillon: 1 blokje
Maïszetmeel: 2 soeplepels
Granny Smith appels: 2
Kervel: 4 takjes
Zout, peper

Verdeel de bloemkool in roosjes en was ze. Leg vier roosjes opzij.
Kook de rest in gezouten kokend water met 1/2 citroen (om te vermijden dat de bloemkool een nare kleur krijgt) en dat gedurende ongeveer 15 minuten. Controleer de kooktijd met de punt van een mes, de bloemkool moet een beetje stevig blijven. Warm de melk met een blokje gevogeltebouillon. Laat de bloemkool uitlekken en mix. Voeg de puree toe aan de warme melk en roer goed.

Meng twee eetlepels maïszetmeel in een glas warm water en voeg het toe aan de pan, samen met peper en zout. Laat het geheel 5 à 6 minuten staan op een zacht vuurtje. Voeg melk of een beetje water toe als de soep te dik is en zet de soep in de koelkast gedurende drie uur. Schel de appels, verwijder het klokhuis en snij ze in kleine stukjes. Rasp de vier stukjes bloemkool die aan de kant stonden en meng ze met de appelblokjes. Giet de koude soep in borden of in een soepterrine. Werk af met de mengeling van appels en geraspte bloemkool en plukjes kervel.

Oorspronkelijk gepubliceerd op 01/01/1970 - 01h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 06/01/2009 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB