- Soort :
- desserts
- Ingrediënten :
-
1 zakje muntthee
6 gelatineblaadjes
400 g plattekaas (20 % VG)
50 g suiker
1 zakje vanillesuiker
4 kiwi's
4 tot 6 gekonfijte kersen
PUB
Bereiding van de ijscoupe van plattekaas met kiwi's
Breng 5 cl water aan de kook in een pot. Doe het theezakje erin, haal van het vuur en laat 2 tot 3 minuten trekken.
Zet de gelatineblaadjes te week in een kop koud water.
Pers de gelatineblaadjes uit tussen uw vingers als de thee klaar is en los ze op in de thee.
Doe de kwark en de suiker in een kommetje en giet het gelatine- en theemengsel erbij. Klop stevig op tot een min of meer schuimig mengsel.
Schil de kiwi's, snij ze in kleine stukjes en doe ze bij de kwark.
Roer voorzichtig.
Maak de bovenkant mooi vlak en zet de kom minstens 6 uur in de diepvriezer.
Haal net voor het opdienen uit de vorm. Versier met de doormidden gesneden kersen.
Initialement publié par Paule Neyrat, diëtiste
le 22/02/2010 - 00h00
et mis à jour par Paule Neyrat, diëtiste
le 13/10/2014 - 19h49
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ