PUBLICITÉ

Granité van komkommer met tarama

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtiste op 09/02/2009 - 00h00
-A +A
Soort :
hoofdgerechten

Ziehier een makkelijk en origineel recept voor de feesten, zowel voor gevorderde keukenpieten als voor absolute beginners en superlicht bovendien.

PUB

Ingrediënten voor 6 personen


2 komkommers
1 sinaasappel
1 snuifje suiker
Peterselie
150 g tarama
' Fleur de sel '
Munt
Hoevebrood

Het recept


Schil de komkommers, snij ze in tweeën en verwijder de zaadjes.
Snij in één komkommer zes reepjes uit van ongeveer 6 cm en stop ze in de koelkast.
Snij de rest van de komkommers in kleine stukjes. Pers de sinaasappel uit.
Mix de blokjes komkommer met het sinaasappelsap en 1/2 glas water tot u een mooi smeuïg mengsel krijgt.
Verdeel het over 6 coupes en stop ze eerst in de koelkast en vervolgens gedurende 10 minuten in de diepvries, zodat ze ijskoud zijn bij het serveren.
Doe de tarama in een coupe, samen met de zes mooi geschikte reepjes komkommer. Prik er in het midden een muntblaadje op.
Maak vingers met het hoevebrood en stop ze heel even onder de gril. Doe ze in een mand en wikkel er een servet rond, zodat ze lauw blijven.
Haal de coupes uit de diepvries, strooi op elke coupe een beetje ' fleur de sel ', prik een muntblaadje in het midden en serveer onmiddellijk. Het is de bedoeling dat iedereen een reepje komkommer en een paar broodvingers in de tarama drenkt en daarbij de granité proeft.

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 09/02/2009 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ