PUBLICITÉ

Gevulde lamszadel

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtiste op 26/03/2013 - 09h37
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
hoofdgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
70 minutes
Ingrediënten :

1 lamszadel van 1 kg à 1,2 kg
10 teentjes look
2 uien
1 boeket platte peterselie
1 pak diepgevroren spinazie
200 gr champignons
2 sneetjes brood
1/2 glas halfvolle melk
1 soeplepel olijfolie
3 koffielepels rundsfond
1 takje tijm
1/2 blad laurier
Zout, peper
PUB

Bereiding van gevulde lamszadel

Verwarm de oven voor op 210°C.

Ontvet voorzichtig de lamszadel. Lichtjes zout toevoegen.

Schil de teentjes look en gooi ze 10 minuten in kokend water. Schil en vesnipper de uien. Maak de peterselie schoon en ontblader ze. Ontdooi de spinazie en versnipper ze met de peterselie. Maak dan de champignons schoon en versnij ze.
Laat het gesneden brood weken in de melk.

Verwarm een soeplepel olijfolie in een sautoir en laat de uien goudbruin worden. Voeg de champignons toe en kook ze tot hun water is weggekookt. Voeg de peterselie en de spinazie toe. Laat 3 minuten koken. Laat afkoelen. Mix het geweekt brood en de teentjes look. Voeg deze mengeling toe aan het sautoir met groenten, roer goed en afkruiden met peper en zout. Doe deze bereiding op de lamszadel, rol het op en bind vast. Leg het op een schotel en zet in de oven.

Na 10 minuten kooktijd voeg je de 3 koffielepels rundsfond in een glas water toe, maar ook de tijm en de laurier. Laat nog tussen 20 en 25 minuten koken, en roer regelmatig. Haal de gevulde lamszadel eruit en leg het op een bord. Doe de bouillon van het koken in een kookpot. Laat wegkoken tot een derde ongeveer en dip het zadel in dit sap.

Dit gerecht is ook heel lekker koud met een frisse salade.

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 26/03/2013 - 09h37
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ