Eendenbout met pruimen

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtiste op 17/01/2012 - 09h45
-A +A
Voor :
2 personen
Soort :
hoofdgerechten
Moeilijkheid :
gemiddeld
Bereidingstijd :
20 minutes
Ingrediënten :

8 pruimen
2 eendenbouten
6 verlepte wortelen
2 bosjes bieslook
20 gr spekblokjes
1 soeplepel olijfolie
1/2 glas witte wijn
zout, peper
PUB

Bereiding voor eendenbout met pruimen

Doe de pruimen in een kom, en bedek ze met water. Laat ze gedurende 30 minuten rehydrateren.

Schil de verlepte wortelen, was de bieslook en haal de blaadjes weg. Snij de wortelen in kleine stukjes. Gooi de spekblokjes in het kokende water gedurende 3 minuten. En laat ze dan uitlekken.

Warm dan een soeplepel olijfolie op in een pan met anti-aanbaklaag. Laat de spekblokjes bakken op een zacht vuurtje samen met de stukjes wortelen en de bieslook. Haal ze terug uit en laat ze drogen op keukenrol.

In dezelfde pan laat u dan de eendenbouten braden langs alle zijden. Leg ze daarna ook op keukenrol en gooi het vet uit de pan weg ...

Leg dan de eendenbouten, de spekblokjes, de wortelen en de bieslook terug in de pan. Warm zachtjes op.

Droog de pruimen en voeg ze toe. Doe de witte wijn erbij. Zout en peper toevoegen. Laat koken op een middelmatig vuurtje gedurende 20 minuten.

Breng dit alles op smaak en dien op op een schotel.

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 17/01/2012 - 09h45
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB