Eend op zijn Provençaals

Recept aangemaakt op 06/02/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 02/04/2013 - 15h16
-A +A
Pour :
4 personnes
Type :
hoofdgerechten
Difficulté :
Intermédiaire
Durée :
70 minutes
Ingrédients :

1 jonge eend
enkele takjes rozemarijn
8 tomaten
150 gram paddenstoelen
1 kleine bokaal artisjokbodems
2 rode paprika's
1 sjalot
2 teentjes look
2 eetlepels olijfolie
1 blad laurier
2 koffielepels kalfsfond in poedervorm
1 eetlepel zwarte olijven
zout, peper

Indien u op dieet bent, gaat het er niet om dat u in een recordtempo 5 kilo of meer afvalt, maar dat u uw ideale gewicht terugvindt door van alles te eten zonder honger te lijden. Hieronder vindt u een lichte, gezonde en evenwichtige maaltijd.

Bereiding voor eend op z'n provençaals

Snij de eend in stukken. Plet 2 of 3 takjes rozemarijn. Strooi ze over de stukken eend en bestrooi deze met zout.
Was de tomaten en verwijder de zaadjes. Snij ze in stukken.

Maak de champignons schoon en snij ze in stukken. Laat de artisjokbodems uitlekken en snij ze in vieren. Schil de paprika's met een dunschiller, snij ze in tweeën en haal de zaadjes eruit. Pel de sjalot en de teentjes look en snipper ze fijn.

Verhit de olie in een braadpot. Bak de stukken eend aan alle kanten aan. Leg ze op een vel keukenpapier. Doe de halve paprika's in het vet en laat ze 10 minuten bakken. Laat ze uitlekken op een vel keukenpapier. Giet de olie weg.
Zet de pot weer op het vuur, doe de sjalot en de look erin en laat al roerend goudbruin stoven. Voeg de tomaten toe, de champignons en de paprika's. Strooi er het kalfsfond over en doe er het laurierblad en een takje rozemarijn bij. Leg het deksel op de pot en laat 20 minuten stoven op een zacht vuurtje.

Doe de artisjokken erbij en laat nog eens 10 minuten stoven.
Voeg de olijven toe. Meng alles goed. Proef en breng eventueel verder op smaak. Dien op in de pot.

Recept oorspronkelijk gepubliceerd op 06/02/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 02/04/2013 - 15h16
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB