PUBLICITÉ

Dorade met sinaasappel en een garnituur van venkel

Recept aangemaakt op 01/01/1970 - 01h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 06/01/2009 - 00h00
-A +A
Soort :
hoofdgerechten
PUB

Voor 4 personen
Ingrediënten
1 dorade van 1,2 kilo
2 niet bespoten sinaasappelen
6 venkelknollen
2 eetlepels Grand Marnier
½ rode paprika
zout
peper

Bereiding
Krab de schubben van de vis, haal hem leeg en was hem (of vraag het aan uw visboer).
Was 1 sinaasappel en snij hem in schijfjes.
Maak de venkelknollen en de paprika schoon en snij ze ook in schijfjes. Verwarm de oven voor op 210°C (gasstand 7).
Vul een kookpot met water, doe er wat zout bij en breng aan de kook.
Maak 3 sneetjes in de rug van de vis en steek in elk sneetje een sinaasappelschijf. Stop er 3 of 4 in de buik en leg de rest op de bodem van een ovenschotel.
Giet de Grand Marnier in een kop. Pers de tweede sinaasappel uit en giet het sap bij de Grand Marnier. Giet alles in de ovenschotel.
Zet de schotel 25 minuten in de oven. Verlaag de temperatuur van de oven tot 180°C (gasstand 6).
Doe de venkel- en paprikaschijven in het kokende water.
Laat 10 minuten garen en giet af. Verdeel de groenten op de bodem van een voorverwarmde schotel.
Leg de dorade op de groenten zodra hij gaar is
Deglaceer het braadvocht van de ovenschotel met een beetje water of wat witte wijn. Proef en breng eventueel verder de saus op smaak met zout en peper. Giet ze over de dorade.

Oorspronkelijk gepubliceerd op 01/01/1970 - 01h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 06/01/2009 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ