- Voor :
- 4 personen
- Soort :
- hoofdgerechten
- Moeilijkheid :
- gemakkelijk
- Bereidingstijd :
- 30 minutes
- Ingrediënten :
-
120 gram rijst
2 eetlepels rozijnen
4 kippenfilets
1 eetlepel olijfolie
2 uien
2 tot 3 koffielepels kerrie
1 klein blik tomaten in stukjes
1 blik ananas in stukken
1 kleine doos kokosmelk
2 eetlepels amandelschilfers
PUB
Bereiding voor curry van kip met ananas
Doe de rijst in een pot met lichtgezouten kokend water (3 keer het volume van de rijst) en kook gaar samen met de rozijnen.
Verhit de olie in een pan en bak de kippenfilets goudbruin. Zet het vuur lager en bak ze nog eens 10 minuten aan weerskanten. Laat uitlekken.
Schil intussen de uien en versnipper ze.
Doe de ui in de pan van de kip, bestrooi met een beetje kerrie en stoof zachtjes. Doe er de tomatenblokjes bij.
Snij de kippenfilets in stukken en doe ze erbij.
Laat de stukjes ananas uitlekken, doe ze erbij en roer alles.
Giet de kokosmelk erbij en stoof al roerend 15 tot 20 minuten op een zacht vuur. Proef en voeg eventueel nog wat kerrie bij.
Rooster de amandelschilfers lichtjes in een pan zonder vet.
Doe de kip-ananascurry in een warme schotel en schep de rijst ernaast. Bestrooi met de goudbruine amandelschilfers.
Initialement publié par Paule Neyrat, diëtist
le 09/02/2009 - 00h00
et mis à jour par Paule Neyrat, diëtist
le 16/12/2013 - 21h49
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ