Clafoutis van ananas

Recept aangemaakt op 09/02/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtist op 19/06/2015 - 10h05
-A +A
Pour :
4 personnes
Type :
desserts
Difficulté :
Facile
Durée :
20 minutes
Ingrédients :

1 ananas
90 gr bloem
60 gr fijne suiker
4 eieren
80 gr geraspte kokosnoot
40 cl kokosmelk

Bereiding van clafoutis van ananas


Schil de ananas en snij het vruchtvlees in stukken. Verdeel ze over de bodem van een taartvorm.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Vermeng in een grote kom de bloem, 50 gram suiker en de eieren en roer goed los tot het beslag mooi glad is. Doe de geraspte kokos en de kokosmelk erbij en klop tot u een homogene bereiding krijgt.
Giet over de ananas en zet 40 minuten in de oven.
Haal de taartvorm uit de oven, strooi de rest van de suiker erover en karameliseer met een brander (of onder de grill als u geen brander hebt).
Dien lauw of koud op.
Recept oorspronkelijk gepubliceerd op 09/02/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtist op 19/06/2015 - 10h05
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB