Broccolitaart

Recept aangemaakt op 20/09/2011 - 08h54 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 20/04/2016 - 14h51
-A +A
Pour :
6 personnes
Type :
hoofdgerechten
Difficulté :
Facile
Durée :
15 minutes
Ingrédients :

1 broccoli
1ui
1 koffielepel olijfolie
1 koffielepel rundsfond in poedervorm
3 eieren
50 gr geraspte kaas
300 tot 400 gr korstdeeg
zout, versgemalen peper

Bereiding voor broccolitaart

Was de broccoli en haal de roosjes eraf (de stengels niet weggooien). Dompel ze 2 minuten in zout kokend water. Laat ze uitlekken. Koel ze meteen af in ijskoud water om de kleur te behouden. Laat ze uitlekken in een handdoek? Snij de stengels grof.

Schil de ui en snij in kleine stukjes.

Verwarm de oven op 180°C.

In een kookpot warmt u een koffielepel olijfolie op. Laat de ui en de broccolistengels erin garen. Doe de rundsfond erbij en meng goed. Zachtjes laten doorkoken tot ze zachter worden. Goed zouten en peper toevoegen.

Doe de bereiding erna in een kom. Voeg de eieren en de helft van de geraspte kaas toe. Goed mengen.

Doe dan de roosjes broccoli erbij en meng voorzichtig zodat ze niet te fel stuk gaan. Breng op smaak.

Verdeel het deeg over de vorm.

Doe de inhoud van de kom op het deeg en verdeel het goed.

De rest van de kaas erover strooien en in de oven zetten gedurende 35 à 40 minuten.

Recept oorspronkelijk gepubliceerd op 20/09/2011 - 08h54 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 20/04/2016 - 14h51
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB