Boterhammen met meloen en paprika

Recept aangemaakt op 25/06/2012 - 02h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 24/07/2015 - 10h36
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
picknick
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Ingrediënten :

1 rode paprika
1 groene paprika
4 eetlepels olijfolie
1/4 bosje bieslook
3 of 4 takken basilicum
150 gram ricotta of bruccio
1 limoen
1 kleine meloen
4 grote sneden volkorenbrood
fleur de sel
PUB

Bereiding van boterhammen met meloen en paprika



Snij de avond voordien de paprika's doormidden en verwijder de zaadlijsten en zaden.
Leg ze in een oven op 200 °C tot de schil zwart ziet.
Laat de paprika's 'schrikken' in koud water zodat de schil er gemakkelijk afkomt.
Snij het vruchtvlees in extra dunne repen en leg die op een schotel. Overgiet met de olijfolie.
Dek af met huishoudfolie, zet in de koelkast en laat een nachtje marineren.

Versnipper het bieslook en de basilicumblaadjes en meng ze onder de kaas.
Doe er het sap van de limoen bij. Breng op smaak met zout en peper. Zet in de koelkast.

Snij de meloen doormidden en haal er alle zaadjes uit. Snij elke helft in dikke schijven.
Verwijder de schil met een mes en snij het vruchtvlees in dunne schijfjes. Zet weg in de koelkast.

Rooster de sneden brood.
Bestrijk de toost met een kwastje met de olie van de paprika's.
Leg op elke toast een dikke laag van de kruidenkaas.
Leg daarop afwisselend een schijfje paprika en meloen.
Bestrooi met een beetje fleur de sel. Geef tot slot nog een stevige draai van de pepermolen

Oorspronkelijk gepubliceerd op 25/06/2012 - 02h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 24/07/2015 - 10h36
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB