PUBLICITÉ

Bloemkoolsoep met muskaat

Recept aangemaakt op 01/01/1970 - 01h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtist op 06/01/2009 - 00h00
-A +A
Soort :
voorgerechten
PUB

Ingrediënten
Voor vier personen
Diepvries bloemkoolroosjes: 1 kg
Gevogelte bouillon: 1 tablet
Platte peterselie: 1/2 bosje
Fijngesneden sjalotjes: 3 koffielepels
Olijfolie: 1 koffielepeltje
Light room: 4 soeplepels
Muskaatnoot
Zout, peper

Leng het bouillonblokje aan met 25 cl kokend water. Was de platte peterselie.
Bak de sjalotjes met een beetje olie aan in een pan. Voeg de roosjes bloemkool toe en de bouillon. Afdekken en 20 minuten laten koken op een zacht vuurtje.
Mix de soep en zet ze op een zacht vuurtje. Voeg vier soeplepels light room toe en meng.
Rasp de muskaatnoot en voeg hem toe. Verifieer de dikte van de soep en laat die indien nodig nog wat indikken of voeg wat water toe als de soep te dik is. Breng eventueel op smaak met zout en peper.
Giet de soep in een terrine of dien ze op in de pan. Versier met blaadjes platte peterselie.

Oorspronkelijk gepubliceerd op 01/01/1970 - 01h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtist op 06/01/2009 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ