Baeckeoffe

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtiste op 14/11/2011 - 15h55
-A +A
Voor :
6 personen
Soort :
hoofdgerechten
Moeilijkheid :
gemiddeld
Bereidingstijd :
180 minutes
Ingrediënten :

200 gr rundsvlees
250 gr lamsvlees zonder been
200 gr karbonade
8 wortelen
4 preien
4 teentjes look
3 kruidnagels
1 fles witte wijn
4 laurierbladen
6 takjes tijm
1,5 kg aardappelen
4 uien
1 varkenspootje
bloem
zout,peper
PUB

Bereiding van baeckeoffe

Ontvet voorzichtig de drie stukken vlees. Snij ze in grote blokjes. Schil 2 wortelen, maak de prei schoon en snij ze in schijfjes. Pel de teentjes look en plet ze.

Doe het vlees in een grote kom. Giet de witte wijn erbij. Voeg de groenten toe samen met de look, de kruidnagels, de laurierbladeren en de tijm. Doe zout en peper erbij. Doe een folie rond de kom en bewaar koel gedurende minstens 12 uur.

Schil de andere 6 wortels, de aardappelen en de uien. Snij in schijfjes. Snij het varkenspootje in kleine stukjes.

Haal het vlees en de groenten uit de marinade en leg ze op een schotel : Meng ze onder het varkenspootje en de wortelschijfjes. Warm de oven voor op 210°C.

Leg een derde van de aardappelen op de bodem van een grote terrine. Bedek met een laagje ui. Dan een goede laag van de mengeling gemarineerd vlees/wortelen. Dan weer een laagje aardappelen, een laagje ui en de rest van het vlees. Eindig tenslotte met een laag aardappelen en ui. Lichtjes zouten en peper toevoegen tussen elk laagje.

Filter de marinade en giet in de terrine. Vul met water tot het water aan de oppervlakte te zien is. Leg een deksel op de terrine.

Bereid een 'rol pasta' door de bloem en water te mengelen. Bedek met deze deegrol de deksel zodat deze goed dicht is!

Zet de baekeoffe in de oven. Na 1u30 zet je de oven op 180°C. Laat nog een uur koken. Breek de korst van pasta en serveer in de terrine.

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 14/11/2011 - 15h55
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB