- Voor :
- 4 personen
- Soort :
- desserts
- Moeilijkheid :
- gemiddeld
- Bereidingstijd :
- 15 minutes
- Ingrediënten :
-
1 ananas
1 soeplepel poedersuiker
1 sinaasappel
1 stokje vanille
1 koffielepel kanneelpoeder
1 klein glaasje Rum
Bereiding van Ananas op z'n creools
Snij de 'pluim' van de ananas en bewaar ze in aluminiumfolie in de koelkast zodat ze niet verwelkt. Haal het middenste van de ananas weg met een appelboor. Hol daarna de ananas uit met een klein mesje, maar zie dat de schil intact blijft. Doe al de stukken in de slaschaal. Wanneer de schil leeg is, leg je ze in de diepvriezer.
Neem de helft van het vruchtvlees van de ananas en mix het met 1 soeplepel suiker. Doe het in de ijsmachine of laat het bevriezen in de diepvriezer gedurende 2 tot 3u.
Schil de sinaasappel snij de reepjes in twee. Voeg ze toe aan slaschaal. Doe het vanillestokje open en krab de pitjes weg. Doe ze bij een koffielepel kaneelpoeder en meng goed. In een kleine kookpot flambeert u 1 klein glaasje rum. Doe dit op het fruit en meng goed. Bewaren in de koelkast.
Doe de sorbet terug in de schil van de ananas en doe het fruit erop. Zet de 'pluim' er weer op en dien op.