- Voor :
- 4 personen
- Soort :
- hoofdgerechten
- Moeilijkheid :
- gemakkelijk
- Bereidingstijd :
- 30 minutes
- Ingrediënten :
-
Mosselen of venusschelpen: 1 kg
Kleine schoongemaakte inktvissen: 500 g
Olijfolie: 1 eetlepel
Witte wijn: 1 glas
Zwarte peper: 6 bolletjes
Look: 2 teentjes
Kikkererwten uit blik, uitgelekt: 400 g
Citroenen: 2
Platte peterselie
Bereiding va de zeevruchtensalade
Krab de mosselen onder stromend water schoon. Spoel de inktvissen en snijd ze in stukken van ongeveer 4 cm en snijd daarbij aan de binnenkant licht in.
Laat een eetlepel olie, samen met de wijn, peperbolletjes, teentjes look en enkele takjes platte peterselie in een stoofpan opwarmen.
Voeg de mosselen toe, leg het deksel erop en zet het vuur hoog. Kook tot de mosselen open zijn en schud de stoofpan daarbij regelmatig op. Haal de mosselen er met een schuimspaan uit en leg ze in een ondiepe schotel of slakom.
Filter het kookvocht en giet het terug in de stoofpan. Giet de kikkererwten erin en laat 5 minuten koken. Voeg de inktvissen toe en laat een minuut sudderen tot ze zacht zijn.
Haal de inktvissen en kikkererwten uit de stoofpan en meng met de mosselen. Laat indien nodig het kookvocht inkoken. Meng in een kom met citroensap en fijngesnipperde peterselie.
Giet het mengsel bij het gerecht en meng voorzichtig. Dien koud of warm op met stukken citroen.