PUBLICITÉ

Varkenshaasje met venusschelpjes

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diététicienne op 01/04/2014 - 16h42
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
voorgerechten
Moeilijkheid :
gemiddeld
Bereidingstijd :
50 minutes
Ingrediënten :

2 varkenshaasjes
1 kg venusschelpjes
1 glas witte wijn
1 witte ui
3 tomaten
2 eetlepels olijfolie
2 teentjes look
5 takjes platte peterselie
Zout, peper van de molen
PUB

Bereiding van het varkenshaasje met venusschelpjes

Snijd de varkensfilet in grote stukken en verwijder zorgvuldig het vet.

Spoel de venusschelpjes meermaals in ruim water.
Doe ze in een stoofpan, giet de witte wijn erbij en laat de schelpjes op een hoog vuur openkomen, terwijl u geregeld roert.
Schep ze met een schuimspaan over in een kom.

Filter het sap door een chinees waarin u nog koffiefilter plaatst. Houd het vocht opzij.

Schil de ui en snijd hem fijn. Schil en ontpit de tomaten en snijd het vruchtvlees in blokjes.

Dep de stoofpan van de venusschelpjes schoon met keukenpapier. Verhit er een weinig olijfolie in en braad de stukjes varkensfilet langs alle kanten goudbruin aan. Laat ze uitlekken.
Voeg in de plats de ui toe en laat hem 2 minuutjes al roerend glazig worden. Voeg de tomaten en de geplette teentjes look toe, roer goed. Laat 5 minuten zachtjes stoven en voeg dan het varkenshaasje toe. Overgiet het geheel met het kookvocht van de venusschelpjes. Voeg geen zout toe, maar wel peper en laat nog zo'n 30 tot 35 minuten sudderen.

Haal ondertussen de schelpjes leeg.
Was en droog de peterselie. Haal de blaadjes van de steeltjes en snijd hem fijn.

Op het einde van de stooftijd van het varkenshaasje voegt u de venusschelpjes toe in de pot. Roer alles goed onder elkaar, breng zo nodig op smaak en voeg de fijgeneden peterselie toe.

Dien op in de stoofpan of serverer op een voorverwarmde schotel.

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diététicienne op 01/04/2014 - 16h42
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ