PUBLICITÉ

Tonijn op een bedje van tomatenmoes en gestoofde venkel

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtiste op 04/02/2009 - 00h00
-A +A
Soort :
hoofdgerechten

Een eenvoudig, lekker, evenwichtig en vetarm menu op basis van seizoensproducten. Het biedt een evenwichtige voeding voor het hele gezin, zonder risico op gewichtstoename, wel integendeel.

PUB

Ingrediënten voor 4 personen


1 moot tonijn van 400 tot 500 gram
4 mespunten piment d'Espelette (Baskische chilipeper)
1 kilo trostomaten
1 takje tijm
1 laurierblad
2 takjes marjolein
4 venkelknollen
1 koffielepel olijfolie
1/2 blokje gevogeltebouillon
1/2 glas witte wijn
zout
peper

De bereiding


Leg de tonijn in een schotel. Wrijf beide kanten in met het piment d'Espelette en zout. Druk goed aan met de vingers. Bedek de schotel met een vel huishoudfolie en zet ze in de koelkast.
Ontvel de tomaten en verwijder de zaadjes. Snij ze in stukken. Doe ze in een kookpot, samen met de tijm, het laurierblad en de marjolein. Bestrooi met wat zout. Laat op een zacht vuurtje en zonder deksel minstens 20 minuten stoven. De tomaten moeten goed zacht zijn. Roer geregeld.
Maak intussen de venkel schoon. Snij ze in vieren. Los het bouillonblokje op in een glas water. Verhit de olie in een andere pot. Stoof de venkel goudbruin. Doe de bouillon en de wijn erbij. Laat 30 minuten pruttelen op een zacht vuurtje.
Leg de gare tomaten bovenop de tonijn. Bak de tonijn aan elke kant 3 tot 4 minuten of langer afhankelijk van de dikte.
Haal de venkel en de tonijn uit de potten.
Kook het vocht van de venkel in. Giet het in de pot bij de tomaten. Meng goed.
Schep de tomatenmoes op een schotel, leg de tonijn erop en de venkel errond.

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 04/02/2009 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ