- Voor :
- 4 personen
- Soort :
- hoofdgerechten
- Moeilijkheid :
- gemakkelijk
- Bereidingstijd :
- 10 minutes
- Ingrediënten :
-
500 gr tonijnfilet
250 gr courgettes
2 sjalotjes
1/4 bosje peterselie
3 groene citroenen
1 soeplepel rode besjes of kappertjes
2 soeplepels olijfolie
zout
Bereiding van tartaar van tonijn
Haal de huid van de tonijn en snij daarna in kleine stukjes. Bewaar in de koelkast.
Was de courgettes, snij ze in twee en rasp ze fijn. Bewaar een soeplepel geraspte courgettes voor de decoratie.
Schil en versnipper de sjalotjes. Snij de peterselie heel fijn.
Snij 1 citroen in twee, en snij ze in heel fijne schijfjes.
Dan meng je in een kom de tonijn, de sjalotjes, de peterselie en de courgettes. Pers de citroenen en giet het sap in de mengeling samen met nog 2 soeplepels olijfolie. Wat zout toevoegen en op smaak brengen met rode bessen, mengen en koel bewaren gedurende 30 minuten.
Verdeel de tartaar in vier en leg ze op de borden. Versier de borden met de bewaarde courgettes en werk af met de schijfjes citroen, rode besjes of de kappertjes.