PUBLICITÉ

Tagada ijs

Recept aangemaakt op 20/07/2014 - 02h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtist op 20/07/2014 - 23h17
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
desserts
Bereidingstijd :
15 minutes
Ingrediënten :

Halfvolle melk: 50 cl
Eierdooiers: 4
Suiker: 50 g
Citroen : 1/2
Tagada aardbeien: 150 g
300 g aardbeien

PUB

Bereiding van Tagada ijs
Maak een crème anglaise: warm de melk op, doe de eidooiers in een kopje, voeg er suiker aan toe dan klop tot u een witachtig mengsel krijgt en voeg het dan beetje bij beetje de melk toe terwijl u stevig klopt. 

Giet het mengsel in een pan et zet die op een zacht vuurtje en roer constant tot u een crème krijgt.

Mix de crème met de helft van de Tagada aardbeien. Voeg het sap van een halve citroen toe en mix even om het sap goed te mengen met de crème.

Doe de crème in een sorbetmachine of zet ze in de diepvries. In dat laatste geval moet u herhaaldelijk roeren om schilfertjes te vermijden.

Verdeel het ijs over vier coupes, voeg de resterende aardbeien toe en dien op.

 

Oorspronkelijk gepubliceerd op 20/07/2014 - 02h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtist op 20/07/2014 - 23h17
PUBLICITÉ