- Soort :
- picknick
- Moeilijkheid :
- gemiddeld
- Bereidingstijd :
- 30 minutes
- Ingrediënten :
-
voor 400 g studentenhaver
50 g hele gepelde amandelen
50 g hele gepelde hazelnoten
50 g gekonfijte sinaasappelschil
300 g donkere chocolade
50 g pistachenoten.
Bereiding van de studentenhaver
Laat de oven voorverwarmen op 180°C (stand 6).
Spreid de amandelen en de hazelnoten uit op een bakplaat en laat ze 4 à 5 minuten roosteren terwijl u ze geregeld door elkaar mengt. Laat ze vervolgens afkoelen.
Snijd de gekonfijte sinaasappelschillen in blokjes van 5 à 6 mm zijde.
Snijd de chocolade in stukken en hak hem fijn met een groot mes. Doe hem in een pot en laat hem zachtjes smelten samen met 2 lepels water.
Doe de gesmolten chocolade in een spuitzak met een ongetande garneerspuit van 3 à 5 mm doormeter. Spuit chocoladerondjes van 3 à 4 cm doormeter op een blad bakpapier en overstrooi ze dadelijk met amandelen, hazelnoten, gekonfijte sinaasblokjes en pistaches en zet deze bereiding 15 minuten fris (niet in de ijskast).
Zodra de studentenhaver is uitgehard, haalt u hem van het bakpapier en doet u hem in een koekendoos.