PUBLICITÉ

Spinazietaart in brickdeeg

Recept aangemaakt op 23/02/2009 - 00h00 en geüpdatet door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 15/02/2016 - 15h49
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
hoofdgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
25 minutes
Ingrediënten :
1 pak diepgevroren bladspinazie 4 brickvellen 1 ui 1 eetlepel olijfolie 40 gram pijnboompitten 60 gram rozijnen 2 eetlepels room 20 gram parmezaan
PUB

Ontdooi de spinazie in de microgolfoven.

Pel en hak de ui. Verhit de olijfolie in een pan en stoof de ui glazig. Doe er dan de spinazie, de rozijnen, de pijnboompitjes en de room bij. Breng op smaak met zout en peper. Laat 15 minuten zonder deksel stoven tot al het vocht van de spinazie verdampt is.
Verwarm de oven voor op 180 °C (gasstand 6). Vet met een kwastje elk brickvel aan één kant lichtjes in.
Leg er 2 van in een ingevette taartvorm (of antikleefvorm). Giet het spinaziemengsel erop. Leg de 2 andere brickvellen erop, de ingevette kant naar boven. Bestrooi met parmezaan en zet 10 minuten in de oven tot de bovenkant mooi bruin is.
Dien heet op.

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtist le 23/02/2009 - 00h00 et mis à jour par Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste le 15/02/2016 - 15h49
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ