PUBLICITÉ

Slaatje van veldsla met clementines

Recept aangemaakt op 18/01/2010 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 30/09/2013 - 14h54
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
voorgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
5 minutes
Ingrediënten :

1 bakje veldsla
¼ bosje peterselie
6 clementines
1 avocado
½ citroen
mosterd
1 eetlepel balsamicoazijn
2 eetlepels olijfolie
zout
versgemalen peper
PUB

Bereiding van het slaatje van veldsla met clementines

Was de veldsla, dep hem droog en leg hem in een slakom.
Was de peterselie, droog hem, stroop de blaadjes af en hak die fijn. Doe de helft bij de veldsla en meng goed.
Schil 4 clementines en haal de partjes uiteen. Leg die in een waaier op de veldsla.

Snij de avocado open, haal de pit eruit, haal het vruchtvlees uit de schil en snij het in schijfjes. Besprenkel meteen met citroensap om verkleuring te voorkomen. Schuif ze tussen de clementines op de veldsla.

Pers de twee resterende clementines uit en giet het sap in een kom. Doe er een mespunt mosterd bij, samen met de azijn en de olijfolie. Doe er zout en peper bij, roer de saus goed los met een vork en giet ze in de kom over de sla.

Strooi er de rest van de peterselie over en dien op.

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtiste le 18/01/2010 - 00h00 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtiste le 30/09/2013 - 14h54
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ