PUBLICITÉ

Slaatje van artisjokken met citroensap

Recept aangemaakt op 06/02/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 16/04/2013 - 10h21
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
voorgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
35 minutes
Ingrediënten :

16 kleine artisjokken
2 citroenen
1 sjalotje
1 teentje look
1/2 glas witte wijn
1/4 bosje platte peterselie
1 koffielepel olijfolie
zout, peper
PUB

De bereidingVerwijder de buitenste bladeren van de artisjokken. Pers 1 citroen uit en giet het sap in een met water gevulde slakom. Doe er ook de twee helften van de uitgeperste citroen bij. Snij elke artisjok in kwartjes.

Snij het harige binnenste weg. Snij de bovenkant van de harde bladeren af en de steel. Leg de artisjokkenkwartjes systematisch in de kom met de citroenen.
Pel het sjalotje en het lookteentje. Snipper ze fijn. Was de peterselie en dep ze droog. Haal de blaadjes van de takken en versnipper ze.

Giet de artisjokken af, laat ze uitlekken op een vel keukenpapier of droog ze in een schone keukenhanddoek. Verhit de olie in een pan met antiaanbaklaag. Stoof het sjalotje en de look 5 minuten op een matig vuur. Doe de artisjokken erbij, bestrooi met wat zout en meng goed. Stoof de artisjokken 5 minuten. Giet de wijn erbij en meng. Leg het deksel op de pan en laat op een matig vuur 15 tot 20 minuten stoven. Roer regelmatig.

Pers de tweede citroen uit. Giet het sap bij de artisjokken. Proef en breng eventueel verder op smaak.
Meng goed en laat nog eens 2 tot 3 minuten stoven. Doe er de peterselie bij en meng. Giet het artisjokkenmengsel in een opdienschotel en dien meteen op.

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtiste le 06/02/2009 - 00h00 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtiste le 16/04/2013 - 10h21
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ