Overslaan en naar de inhoud gaan
PUBLICITÉ
PUBLICITÉ
Eerste onderwerp hernemen

Slaapstoornissen bij fibromyalgie

Gepubliceerd door op 21/10/2012 - 05h47
PUB

Zoals velen onder jullie heb ik slaapstoornissen.Die variëerden van moeilijk inslapen, tot vaak wakkerworden, wakker worden en niet meer kunnen inslapen......Jaja vele zeggen dan je moet er maar mee leren leven, andere mensen slapen ook niet altijd als een roos, of drink warme melk, of pas je slaaphygiëne beter toe (iedere dag vast ritueel zou helpen) en verlucht de kamer, blablablaMaar nu als ik iets meemaak dat eigenlijk een overdosis prikkels zijn voor een mensen met fibro, zoals 4 uur in een intense file zitten 's avonds in de donker, dan duurt het ook uren eer ik daarvan kan ontspannen. Met als gevolg tegen dat ik kan slapen is het al bijna ochtend .... en ik slaap dan ook de hele morgen.Soms kwam het dan weer na een tijdje in orde, met de zomer enz.Maar nu heb ik eerst 3 weken doodmoe geweest, dan 3 hevige pijn en nu weer het vermoeide.Die weken overlappen mekaar een beetje, je weet hoe dat gaat, maar nu sliep in niet alleen meer 's nachts maarook overdag.  Ik bleef maar hangen in die zalige slaap, want meestal als ik s'nachts slaap 'tijdens normale periodes' heb ik heel levendige hevige en gruwelijke dromen.Nu sinds vrijdag (ben in pijnkliniek geweest maar er was een misverstand) kan ik opnieuw niet meer slapen 's nachts en bijgevolg overdag wel, zoals een nachtdier, ik word moe wanneer het klaar wordt.  Gezond kan dat niet zijn, en voor de relatie met medemensen en allerlei activiteiten ja is dat totaal verkeerd.Heeft iemand dit probleem ook ? En wat doet u er aan ?Kijk ik ben van mening dat ik mij altijd door professionele moet laten begeleiden dus ik neem nooit zomaar wat in, maar ik sta wel open voor ideeën.  Trouwens van huisarts tot professor en alles errond en ertussen spreken elkaar constant tegen dus vind ik het ook normaal dat de mensen zelf gaan zoeken.Ik wil zo graag een normaal dag/nacht ritme - het hoeft niet perfect te zijn, ik heb zelfs ooit 8 weken gehad dat ik slechts 2 uur/etmaal sliep = ik was kapot, maar de huisarts gelooft niet in slaappillen dus ik kreeg toen geen en was te zwak om veel tegen te pruttelen (kent u ook waarschijnlijk)Sorry voor de lange mail maar wou probleem duidelijk schetsen.Goeie moed en sterkte allemaal  

Fout melden


X
Antwoorden
midnight heeft op gereageerd

ik slaap amper 3 à 4 uur per nacht,zodoende doe ik meestal een dutje van een uurtje overdag,maar dit is geen leven meer.'s nachts word ik wakker van de pijn in voeten en benen.

dit is nu zo hevig dat ik met opgezwollen voeten zit,geen schoenen kan aandoen en amper kan lopen,niet kan auto rijden of buitenshuis gaan.totaal isolement dus.

ontstekingsremmers durf ik niet meer nemen,omdat ik dan een ontsteking aan maagingang krijg.

nachtwaker (niet gecontroleerd) heeft op gereageerd

Dag Midnight,

Het gaat niet zo goed met je hé, das wel het minste dat ik kan zeggen zeker ...

Neem jij dan geen andere vb pijnmedicatie of zo ? Ik wil absoluut geen medicatie promoten want ik zou liever ook totaal geen medicatie nemen, maar ik wordt euhm ongeveer gek zonder.
Nu ik mijn medicatie op andere tijdstippen neem, en terug antidepressiva 's morgens waar ik altijd de drie eerste weken flink misselijk van ben, gaat het ook héél goed met het slapen.
Nu maar volgende week misschien weer niet meer.
Ik neem ook terug vitamine D in. Ja, ik ben gevoelig aan depressies en zeker in de herfst en met die pijn ....

Wat ik niet goed snap is dat overal geschreven wordt dat fibro-patiënten geen ontstekingen hebben, maar ik heb met periodes ook ontsteking aan mijn heup en schoudergewrichten, en een dikke bult op mijn achillespees.
Ik ben ook maagpatiënt jazeker hihi : een goede chirurg heeft 2 x een fundoplicatie van nissen moeten uitvoeren in dezelfde week (was na enkele dagen opnieuw losgescheurd) - ik had een scheur in het middenrif waar mijn maag 1/3 doorzat en een grote hernia aan mijn maagingang waardoor die klep continu openstond en het maagzuur in mijn longen liep 's nachts. Dus ja ik moet nog steeds voorzichtig zijn, maar af en toe neem ik Voltaren 100 in suppo (is ook slecht vd maag), met goedkeuring van de dokter, 3 dagen en dan stop ik weer 2 weken. 

Een andere fibro-patiënte waar ik mee mail beschrijft net hetzelfde als jij. Daarvan heb ik geen last wel van spastische darm,  misselijkheid, hoofdpijn, en de fibropijnen en nog een lijst leuke dingen - je moet het maar aanvaarden zeggen ze dan .... ni simpel hé

midnight heeft op gereageerd

Dag nachtwaker,

soms krijg ik ook ontstekingen op de ogen,jeuk,branderig gevoel,etter in ooghoeken.

deze week heb ik gehoord op radio2,dat er hoop is voor ons op beterschap.

genezing hebben ze nilet beloofd.

het gaat over infrarood stralingen.morgen toch eens moeten praten met de specialist

healthyagain heeft op gereageerd

Beste, 

Ik ben zelf genezen van fibromyalgie.

Als je wat meer informatie wilt, ik heb een apart emailadres aangemaakt waar je me kan contacteren want de forums hou ik niet in het oog ;)

[email protected]

Kate heeft op gereageerd

Hallo,

Heb ook fibro    samen met spastis-colom   maaghernia     chronische lage rugpijn   lumbago

paar operatie's achter de rug 9 in 3 jaar tijd .

Dus denk ik zo dat fibro specifieke symtomen bovenhaald voor mannen als voor vrouwen

  MVG

 

 

 

 

 

 

 

 

Kate heeft op gereageerd

Hallo ,

Heb je al eens geprobeerd om voor t'slapen gaan zo'n 40minuten ervoor een zaldiar te nemen(pijnstiller) om dan met voorschrift van huisarts in je bed   een  inslaper te nemen 3/4 van Doctrazodone is zeker geeeeen slaapmiddel. Dan denk ik dat je een vaste 4 uur of langer slaapt pers naar pers.

Hopend je hierbij geholpen te hebben.

Spreek er eens over met je arts, ik neem als het heel erg is max 3 pijnstillers per dag nooit meer andere dagen probeer het met 1.

Plus tabl in bed voor inslapen

Orkide heeft op gereageerd

Beste,

probeer eens Redomex. Je neemt dit ongeveer twee uur voor je gaat slapen.

bij mij heeft het geholpen sindsdien slaap ik als een roos of blok :)

kenzie heeft op gereageerd

il loop overdag zo moe en niet kunnen slapen ga nu ook naar ee spychiater en neem nu redomec in en loamezepan inslaper dan slaap ik toch ongeveer 5 U door daarna slpan wakker en ook storamout gekregen daar slaap ik redelijk van  ik ga nu naar de rugrevalidatie voor de spieren al zes maal geweeest nog geen verbetering donderdag zelf niet volledig uit gedaan in eens zo moe en overal pijnen thuis gekomen en geslapen iets wat ik anders smiddags nie kan zijn er nog mensen die dat volgen en hebben jullie verbetering grtj rosita

MarcusGeleyn heeft op gereageerd

Als hypnotherapeut kan ik slechts één middel aanraden dat bij iedereen werkt. Je gaat even onder hypnose en ik leer je in één sessie om snel en gemakkelijk in te slapen.

Je krijgt een sleutelwoord mee en als je 's avonds in je bed ligt, klaar om te slapen, dat zeg ge dat sleutelwoord. Het duurt hooguit 15 seconden en je glijdt vanzelf weg in een diepe, helende nachtrust.

Gemakkelijker kan echt niet, maar mensen hebben vaak een verkeerd beeld omtrent hypnotherapie omdat ze de werking niet begrijpen. Even de vooroordelen opzij zetten en de slapeloosheid is opgelost in één sessie.

PUBLICITÉ
{ } { }