PUBLICITÉ

Sint-jakobsschelpen met avocadocoulis

Recept aangemaakt op 07/12/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 11/04/2017 - 12h21
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
hoofdgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
30 minutes
Ingrediënten :

12 jakobsschelpen
2 sjalotjes
2 glazen witte wijn
1 glas water
2 avocado's
1 citroen
½ bosje peterselie
zout
versgemalen peper

PUB

Bereiding van jakobsschelpen met avocadocoulisHaal de noten van de jakobsschelpen uit de schelp, maak ze schoon en leg ze op een bord. Zet opzij. Maak de baarden schoon en doe ze in een kookpot.
Pel de sjalotjes en versnipper ze. Doe ze ook in de pot. Giet de wijn en het water erbij, bestrooi met een beetje zout en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat 15 minuten net onder het kookpunt pruttelen.
Maak intussen de avocado's open (snij ze doormidden), haal de pit eruit en hol ze uit met een klein lepeltje. Leg het vruchtvlees systematisch in een pot en besprenkel met citroensap om verkleuring te voorkomen.
Was de peterselie, dep droog, stroop de blaadjes af en versnipper die
Leg de noten van de jakobsschelpen 5 minuten in de bouillon. Haal ze eruit met een schuimspaan, leg ze weer in het bord en dek af met een vel aluminiumpapier om ze warm te houden.
Draai het vuur onder de bouillon hoger en laat die tot de helft inkoken. Filter door een zeef en doe het kookvocht in de pot bij de avocado's. Doe er drie vierde van de peterselie bij. Mix alles tot een mooie homogene coulis. Proef en breng op smaak met zout, peper en citroensap.
Als de noten van de jakobsschelpen heel groot zijn, snijdt u ze beter doormidden voor u ze op de schotel legt. Giet er wat van de avocadocoulis over. Bestrooi met de rest van de peterselie en dien meteen op.
Initialement publié par Paule Neyrat, diëtiste le 07/12/2009 - 00h00 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtiste le 11/04/2017 - 12h21
PUBLICITÉ