Salade van sperziebonen en appel met knapperige ham

Recept aangemaakt op 25/05/2010 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 06/06/2016 - 16h59
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
hoofdgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
30 minutes
Ingrediënten :

300 g sperziebonen
2 groene appelen
¼ bosje platte peterselie
2 citroenen
4 dunne sneetjes gerookte ham
2 eetlepels gezouten en gepelde pistachenootjes
3 eetlepels koolzaadolie of walnotenolie
zout
versgemalen peper
PUB

Recept voor Salade van sperziebonen en appel met knapperige ham: Bereiding

Top de sperziebonen, was ze en snij ze in tweeën. Kook ze ongeveer tien minuten beetgaar in licht gezouten water. Giet af en schrik ze onder koud stromend water.

Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snij ze in blokjes. Besprenkel met citroensap om verkleuring te voorkomen.
Was de peterselie, droog hem en stroop de blaadjes af.

Verhit een pan zonder vetstof. Snij de ham in repen van 2 tot 3 cm breed. Leg ze in de pan tot ze mooi knapperig zijn. Laat uitlekken op een vel keukenpapier.

Hak de pistachenootjes grof en rooster ze in dezelfde pan gedurende 2 tot 3 minuten. Laat uitlekken op een vel keukenpapier.

Meng in een kom de walnoten- of koolzaadolie met het sap van één citroen en breng op smaak met zout en peper.

Vermeng de sperziebonen in een grote slakom met de appelblokjes, de peterselie en de pistachenootjes. Overgiet met de vinaigrette en roer goed dooreen. Schik de knapperige ham erbovenop en dien op.

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtiste le 25/05/2010 - 00h00 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtiste le 06/06/2016 - 16h59
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB