PUBLICITÉ

Rosbief met gekonfijte sjalotjes

Recept aangemaakt op 04/02/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 04/05/2016 - 10h38
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
hoofdgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Ingrediënten :

500 gram kleine grijze sjalotjes
1 eetlepel olijfolie
1 rosbiefgebraad (bij voorkeur dunne of dikke lende)zout
versgemalen peper

Dit gerecht is licht want het is bereid met weinig vet, en het is helemaal niet moeilijk om klaar te maken. Smakelijk!

PUB

Bereiding van rosbief met gekonfijte sjalotjes

Kies bij voorkeur grijze sjalotjes, die zijn beter van smaak. Leg ze 15 minuten in de diepvriezer, dan prikkelen ze minder bij het schoonmaken. Verwarm de oven voor op 250 °C (Gasstand 8).

Pel de sjalotjes.

Verhit een scheut olie in een grote braadpot. Doe de sjalotjes erin, draai ze om en om tot ze lichtjes beginnen te kleuren. Haal ze met een schuimspaan uit de pot en giet de olie weg.

Doe de sjalotjes terug in de pot en bestrooi ze met een beetje zout. Giet er een half glas water bij, leg het deksel op de pot, draai het vuur lager en laat de sjalotten konfijten. Schud ze af en toe en doe er indien nodig nog wat water bij. Breng op smaak met peper en zout.

Verwijder het vet van de rosbief. Wrijf hem met een kwastje in met wat olijfolie. Leg de rosbief in een ovenschotel. Strooi er nog geen zout over. Zet de schotel in de oven en laat 15 minuten per pond bakken.

Zet de oven na 10 minuten op 200 °C. Bestrooi de rosbief nu pas met zout. Doe wat water of witte wijn in de schotel en besprenkel het gebraad ermee.

Besprenkel het gebraad opnieuw na 10 minuten.

Haal de rosbief uit de oven als hij gaar is en dek hem af met een vel aluminiumfolie. Laat het gebraad ten minste 5 minuten rusten.
Doe de rosbief met het braadvocht in een schotel. Leg de gekonfijte sjalotjes eromheen.

Bestrooi het geheel overvloedig met peper.

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtiste le 04/02/2009 - 00h00 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtiste le 04/05/2016 - 10h38
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ