PUBLICITÉ

Recept voor gevulde aubergine

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtiste op 16/08/2010 - 00h00
-A +A
Soort :
hoofdgerechten
PUB

Recept voor gevulde aubergine: Ingrediënten voor 4 personen


2 aubergines
4 beschuiten

½ glas halfvolle melk 

2 sneetjes ham

150 gram paddenstoelen

1 klein bosje peterselie

1 sjalotje

1 eetlepel olijfolie 

1 ei

paneermeel

zout, versgemalen peper


Recept voor gevulde aubergine: Bereiding


Was de aubergines, droog ze af en snij er de uiteinden af. Snij ze in de lengterichting doormidden. 

Laat de beschuiten in de melk weken. 

Snij de onderkant van de paddenstoelen af als er nog aarde aan zit. Was ze onder de kraan en droog ze af met keukenpapier. Hak ze grof.

Was de peterselie en pel het sjalotje. Hak ze allebei fijn.

Snij zorgvuldig al het vet van de ham, snij de ham in stukjes en haal ze door de molen.

Haal de halve aubergines uit met een klein scherp mesje, maar zorg dat de wand niet beschadigd raakt. Hak het vruchtvlees grof.

Doe alle gehakte ingrediënten in een grote kom en meng er de olijfolie onder. Doe de geweekte beschuit erbij.
Breek het ei boven de kom en werk het zolang onder het mengsel tot er een mooi homogene vulling ontstaat. 

Verwarm de oven op 240°C (gasstand 8).
Vul de halve aubergines op met de vulling en bestrooi met .paneermeel.
Leg de opgevulde helften in een schotel en zet die 30 minuten in de oven.

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 16/08/2010 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ