- Voor :
- 4 personen
- Soort :
- desserts
- Moeilijkheid :
- gemakkelijk
- Bereidingstijd :
- 25 minutes
- Ingrediënten :
-
1 kilo rabarber
100 g suiker
1 citroen
PUB
Bereiding voor rabarbercoulis
Maak de rabarberstelen schoon, was ze en snij ze in kleine stukjes. Doe alles in een kookpot, samen met de suiker en het sap van de citroen. Leg het deksel op de pot en laat 30 minuten pruttelen op een zacht vuurtje. Doe er indien nodig nog wat water bij.
Mix de rabarber meteen als ze gaar en nog warm is tot een mooi homogene coulis.
U kunt de coulis zonder probleem invriezen
Gebruik het als smaakmaker bij zuivelproducten (kwark, yoghurt…), of geef het bij eendenborst. Een origineel zoet en tegelijk hartig gerecht!
Initialement publié par Paule Neyrat, diëtiste
le 18/05/2009 - 00h00
et mis à jour par Paule Neyrat, diëtiste
le 27/04/2012 - 13h24
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ