PUBLICITÉ

Pizza met ananas en mozzarella

Recept aangemaakt op 20/04/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtist op 15/06/2016 - 10h21
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
hoofdgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
20 minutes
Ingrediënten :

350 g pizzadeeg
4 tomaten
100 g diepgevroren uien
1 eetlepel olijfolie
1 dikke snee (200 g) gekookte ham
1 blik ananas in eigen sap
1 mozzarella di buffala
1/4 bosje peterselie
zout
versgemalen peper
PUB

Bereiding van de pizza met ananas en mozzarella 

Maak het pizzadeeg klaar.
Was de tomaten, snij ze in tweeën en haal er de zaadjes en zoveel mogelijk sap uit. Doe ze in een braadpot, samen met de olie en de uien. Laat 10 tot 15 minuten stoven, strooi er wat zout en royaal peper over en mix. Zet de pot weer op het vuur en laat de saus inkoken.
Verwarm de oven voor op 240°C.
Snij zorgvuldig al het vet weg van de ham en snij in dobbelsteentjes.
Laat de ananas uitlekken en snij elke schijf doormidden. Snij de mozzarella in dunne reepjes.
Spreid het pizzadeeg met de handen uit in een met een kwastje ingevette vorm of op een ovenplaat. Bestrijk de bodem met de tomatensaus. Verdeel er de schijfjes ananas over en eindig met de mozzarella.
Zet 20 tot 25 minuten in de oven.
Versnipper de peterselie en bestrooi er de pizza mee zo gauw die uit de oven komt. Geef nog een paar draaien met de pepermolen.

Oorspronkelijk gepubliceerd op 20/04/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtist op 15/06/2016 - 10h21
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ