Parmentier met tonijn

Recept aangemaakt op 09/12/2008 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 28/02/2012 - 09h15
-A +A
Voor :
6 personen
Soort :
hoofdgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
30 minutes
Ingrediënten :

1 kilo grote aardappelen
50 cl halfvolle melk
50 gram boter
2 blikjes tonijn in eigen nat van 250 g
4 sjalotten
4 teentjes knoflook
evt. een mespuntje dragon (naar eigen smaak)
2 eetlepels olijfolie
2 citroenen
2 eierdooiers
cayennepeper
nootmuskaat
zout
peper
PUB

Bereiding van Parmentier met tonijn

Maak eerst de puree klaar: schil de aardappelen en pel twee lookteentjes en kook ze samen gaar. Giet af en stamp de aardappelen fijn. Doe de boter en de opgewarmde melk erbij en breng op smaak met zout. Rasp er ook wat nootmuskaat over en meng goed.
Giet de tonijn af en prak hem fijn met een vork.
Pel de sjalotten en de twee overige knoflookteentjes en versnipper ze. Versnipper de dragon. Verhit een pan met een scheut olie, doe het sap van de citroenen erbij en stoof de snippers 5 minuten onder voortdurend roeren en op een hoog vuur.
Doe de fijn geprakte tonijn bij de gestoofde sjalotten, look en dragon. Breng op smaak met zout en peper.
Vet met een kwastje een gratinschotel in. Doe er de helft van de puree in en daarbovenop de tonijnbereiding. Eindig met de andere helft van de puree.
Klop de eierdooiers op met een klein beetje water, en bestrijk er met een kwastje de bovenkant van gratin mee. Zet in een oven op 200°C en laat 15 minuten bakken.

Oorspronkelijk gepubliceerd op 09/12/2008 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 28/02/2012 - 09h15
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB