Neem de tijd voor de liefde...

Gepubliceerd door Dr. Catherine Solano, seksuologe, bewerkt door C. De Kock, gezondheidsjournaliste op 16/03/2004 - 00h00
-A +A

U hebt een liefdevolle relatie met uw partner en alles gaat goed. Behalve dan dat u al een tijdje niet meer gevrijd hebt. U voelt zich een beetje beschaamd, want u hebt de indruk dat heel de wereld alleen maar aan seks denkt, behalve u!

PUB

Probleem nummer één is onze uitputtende levensstijl. Uren in de file staan, lange werkdagen kloppen, administratieve rompslomp: zelfs de meest hartstochtelijke minnaars kunnen uiteindelijk veranderen in apathische beren die snakken naar een lange winterslaap.

Probleem nummer twee: uw seksleven is alleen úw zaak. Niemand anders gaat u zeggen: "Je zou meer tijd moeten nemen voor de liefde…" Wie zou zich dat trouwens kunnen permitteren?

Vat dus zelf de stier bij de horens en concentreer u op de kern van de zaak in plaats van u blind te staren op bijkomstigheden. Want wat is er belangrijker in het leven dan liefde? Begin dus met het idee te aanvaarden dat seksualiteit belangrijk is en dat u er dus tijd voor moet uittrekken. Het komt er gewoon op aan de liefde te integreren in uw drukke tijdsschema.

Ontwikkel een andere kijk op de dingen. Redeneer niet langer in de zin van: "We zullen vrijen als we zin en tijd hebben…" Want net zoals je eetlust krijgt door te eten, krijg je ook zin in seks door te vrijen! Organiseer uw leven zo dat er voldoende tijd overblijft voor seks! Op die manier houdt u ook uw libido op peil.

U zult één van de geneugten van seks herontdekken die nog aangenamer is met z'n tweetjes: het wachten, het verlangen naar de ander die u zo mist en begeert. Denk terug aan toen u elkaar leerde kennen, aan de opwinding die u voelde toen u hunkerde naar die unieke momenten van intimiteit, naar de eerste keer. Die opwinding is een goede "drive" voor een heerlijke vrijpartij.

Haal dus uw agenda's boven en maak concrete "liefdesafspraken"! En profiteer vooral van de gelegenheid om samen te fantaseren over wat u allemaal kunt doen. Zowel verlangen als fantaseren stimuleren immers het genot…

Gepubliceerd door Dr. Catherine Solano, seksuologe, bewerkt door C. De Kock, gezondheidsjournaliste op 16/03/2004 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB
Lees ook
Maak tijd om te vrijen... Gepubliceerd op 14/02/2014 - 10h51

U hebt een goede relatie, u bent verliefd, alles gaat prima. Alles, behalve dat u al een poosje niet meer gevrijd hebt! U schaamt zich er een beetje voor, want u hebt de indruk dat iedereen alleen maar aan seks denkt en bij u loopt het fout!

Gaan seks en sport samen? Gepubliceerd op 25/03/2015 - 09h24

Onderzoekers houden zich soms bezig met vragen die overbodig lijken. De invloed van seks op sportprestaties is er zo één Is seks voor de sport goed voor de prestaties?

Vrijen: de vraag van het ‘hoe vaak’ Gepubliceerd op 03/05/2017 - 12h11

Wat is een harmonieus seksleven en bestaat er zoiets als een "ideaal of normaal" ritme? Soms, vaak, continu, nooit, enz. De vraag hoe vaak we het doen wekt altijd nieuwsgierigheid. Maar bestaat er zoiets als een norm of telt niet eerder het door beid...

Meer artikels