PUBLICITÉ

Kastanjevelouté

Recept aangemaakt op 15/01/2013 - 09h22 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 03/12/2013 - 14h45
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
voorgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
30 minutes
Ingrediënten :

1/2 witte selder
1 ui
1 blokje gevogeltebouillon
1 soeplepel olijfolie
300 gr kastanjes
1/2 glas witte wijn
1 soeplepel vloeibare room
zout, peper
PUB

Bereiding van de kastanjevelouté

Verwijder de bladeren van de selder en snij hem in kleine stukjes. Bewaar twee of drie jonge (gele) blaadjes voor de decoratie.

Schil en versnipper de uien. Smelt de blokjes bouillon in een liter warm water.

Warm de olijfolie op in de snelkookpan. Laat de stukjes selder en de ui er in garen. Voeg de kastanjes, de witte wijn en de gevogeltebouillon toe. Geen zout toevoegen. Sluit de snelkookpan en laat gedurende 15 minuten koken.

Mix de kastanjesoep tot ze goed homogeen is. Proef en breng op smaak.
Breng ze dan opnieuw aan de kook, giet ze in een soepkom en voeg de room toe.
Strooi de blaadjes selder erover. Serveer de kastanjesoep goed warm.

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtiste le 15/01/2013 - 09h22 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtiste le 03/12/2013 - 14h45
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ