PUBLICITÉ

Gratin van citrusvruchten

Recept aangemaakt op 06/02/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 23/11/2015 - 16h23
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
hoofdgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
20 minutes
Ingrediënten :

1 pompelmoes
2 sinaasappelen
2 clementines
1 groene appel
2 kiwi's
2,5 dl magere melk
2 eierdooiers
1 eetlepel honing
1 koffielepel kaneel
PUB

Bereiding van gratin van citrusvruchten

Schil de pompelmoes en de sinaasappelen, en verwijder al het wit. Verdeel ze in partjes.
Schil de clementines, verdeel ze in partjes en verwijder de witte vliesjes. Snij de appel doormidden, verwijder het klokhuis en snij hem in dunne schijfjes. Schil de kiwi's en snij ze ook in schijfjes.

Verdeel de vruchten mooi over vier tot zes kleine afzonderlijke ovenschoteltjes.
Verwarm de melk. Vermeng in een kom de eierdooiers met de honing en de kaneel.

Giet er beetje bij beetje en al roerend de warme melk bij. Giet alles in een kookpot en laat op een zacht vuurtje indikken tot de crème aan de lepel blijft hangen. Laat vooral niet koken. Giet over in een kom en laat afkoelen. Verwarm de grill van de over voor.

Verdeel de crème over de schoteltjes. Laat ongeveer 5 minuten onder de grill gratineren, maar laat de oven open. Dien meteen op.

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtiste le 06/02/2009 - 00h00 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtiste le 23/11/2015 - 16h23
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ