PUBLICITÉ

Geneesmiddelen tegen erectieproblemen: vraag en antwoord

Gepubliceerd door Dr Catherine Solano op 17/06/2014 - 10h53
-A +A

Heel wat mannen hebben ons vragen gesteld over geneesmiddelen tegen erectieproblemen:

Hoelang vóór de geslachtsgemeenschap moeten ze worden genomen?

Werken ze echt?

Zijn er risico’s voor het hart?

De artsen van e-gezondheid antwoorden.

PUB

1 – Hoelang voor het vrijen moet ik een erectiepil nemen?

Twintig minuten is het minimum, maar het is raadzaam om een halfuur tot een uur te wachten. Als u iets langer wacht, komt er namelijk meer van de actieve stof in uw bloed terecht en zal het geneesmiddel efficiënter zijn. U kunt dan ook een lagere dosis nemen.
Er bestaan trouwens niet alleen geneesmiddelen die net voor de geplande gemeenschap moeten worden ingenomen. Er bestaat ook een middel dat u elke dag op een vast tijdstip moet nemen en dat een constant effect (24 op 24 uur) geeft, ongeacht het moment waarop u vrijt. U hoeft dan dus niets meer te plannen.

2 –Als ik mijn geneesmiddel voor een betere erectie één keer neem en geen effect vaststel, moet ik er dan mee stoppen of loont het de moeite om het nog eens te proberen?

Het loont zeker de moeite om het opnieuw te proberen. Algemeen wordt aangenomen dat het geneesmiddel een twaalftal keer moet worden ingenomen voor u kunt vaststellen of het al dan niet helpt. De eerste keer werkt het inderdaad soms maar weinig, maar het kleine percentage extra erectie dat er komt, kan met wat geluk toenemen en ook uw stress zal geleidelijk aan verminderen. Ook dat zal het effect verbeteren. Het zou dus zonde zijn om na één pil al teleurgesteld af te haken. Maar als u het middel een keer of twaalf of zelfs iets langer neemt en geen enkel effect waarneemt, gaat u beter naar de dokter voor verder advies.

3 – Ik heb een maandlang iets genomen tegen erectieproblemen en er is niets veranderd. Ik ben moedeloos. Wat moet ik nu doen?

Als u een tiental keer gevreeën hebt zonder resultaat, betekent dit dat het geneesmiddel niet efficiënt genoeg is. Misschien kunt u overschakelen op een hogere dosis, maar dat moet u eerst met uw arts bespreken.. Uw arts kan u ook een ander geneesmiddel voorschrijven. Er bestaan namelijk vier verschillende geneesmiddelen die op de erectie inwerken en allemaal min of meer op dezelfde manier werken, maar toch niet helemaal. Uw arts zal allicht wat bloed afnemen om uw testosterongehalte te bepalen. Een te laag gehalte kan de werking van de geneesmiddelen voor een betere erectie verminderen. In dat geval zal uw arts u mogelijk een middel op basis van testosteron voorschrijven. Als ook dat niet volstaat, zal hij u een andere, geschiktere behandeling voorstellen.

4 – Zijn de geneesmiddelen die ik voor mijn erectie neem gevaarlijk voor het hart? Ik moet naar de cardioloog en ik durf er hem niet over te spreken!

U hoeft echt niet bang te zijn om met uw cardioloog over deze middelen te spreken. Deze specialisten zijn zeer goed opgeleid om met medicatie voor erectiestoornissen om te gaan en ze te integreren in de therapieën van mannen met hart- en vaatproblemen. De oorzaak van erectiestoornissen is trouwens vrij vaak een vaatprobleem. Cardiologen zijn dus uitstekend geplaatst om erectiestoornissen aan te pakken, al behoort het eerder psychische aspect van seksuele problemen minder tot hun vakgebied. Geneesmiddelen voor een betere erectie zijn trouwens helemaal niet gevaarlijk voor het hart. U mag ze alleen niet combineren met bepaalde geneesmiddelen voor het hart. Daarom alleen al is het advies van een cardioloog heel belangrijk.

5 – Welke arts moet ik raadplegen om me een geneesmiddel voor ‘erectiepannes’ te laten voorschrijven? Zijn een seksuoloog of andere artsen daar bevoegd voor?

U kunt naar om het even welke arts gaan. Een huisarts of een andere behandelende arts kan dit type geneesmiddelen perfect voorschrijven. Die behandelend arts kan een arts-seksuoloog zijn, een cardioloog, een diabetoloog, een uroloog enz. Aarzel dus niet om er met hem over te praten. Afgezien daarvan hebben een arts-seksuoloog en een uroloog door hun specifieke specialisatie  wel de meeste ervaring met dit type behandeling.

Gepubliceerd door Dr Catherine Solano op 17/06/2014 - 10h53
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ