- Voor :
- 4 personen
- Soort :
- hoofdgerechten
- Moeilijkheid :
- gemakkelijk
- Bereidingstijd :
- 15 minutes
- Ingrediënten :
-
2 mooie aubergines
1 ui
1 teentje knoflook
2 tomaten
2 eetlepels olijfolie
1 koffielepel kaneel
1 koffielepel komijn (kummel)
1 mespunt fijne suiker
1 blik kikkererwten
1 takje koriander
2 tot 3 takjes munt
zout
versgemalen peper
Bereiding van de fondue van aubergine
Was de aubergines en snij ze in de breedte in schijven van 5 mm dik.
Pel de ui en de knoflook en hak alles fijn.
Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snij het vruchtvlees in blokjes.
Zet de grill van de oven op.
Leg alle aubergineschijven op een lichtjes ingevette bakplaat en laat ze aan weerskanten goudbruin worden.
Verhit intussen 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan met hoge rand en stoof de ui en de knoflook in 5 minuten lichtbruin. Roer af en toe.
Doe de tomaten erbij. Bestrooi met kaneel, komijn en suiker. Breng op smaak met een beetje zout en roer alles goed door elkaar. Laat 10 minuten op een zacht vuurtje stoven.
Doe er dan de gegrilde aubergines bij en meng voorzichtig.
Spoel de kekererwten en laat ze uitlekken. Doe ze in de pan bij de rest, proef en breng eventueel verder op smaak met zout en een draai van de pepermolen.
Laat ongeveer 10 minuten op een heel zacht vuurtje stoven.
Hak de koriander en de munt fijn en doe die er net voor het opdienen bij.