PUBLICITÉ

Eiersoufflé met gekarameliseerde appel

Recept aangemaakt op 26/04/2010 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 17/03/2015 - 11h56
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
desserts
Moeilijkheid :
gemiddeld
Bereidingstijd :
20 minutes
Ingrediënten :

3 appelen
1 citroen
100 g frambozencoulis (diepgevroren)
3 eetlepels suiker
6 eieren
1 eetlepel room
1 eetlepel olijfolie
PUB

Bereiding van de omeletsoufflé met gekarameliseerde appel

Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snij ze in grote stukken.
Pers de citroen uit.
Ontdooi de frambozencoulis in de microgolfoven.
Doe 2 eetlepels suiker in een pan en doe er 1 eetlepel water bij. Verwarm tot de suiker mooi karameliseert en goudbruin is. Deglaceer met het citroensap, roer goed en doe er de stukken appel bij. Roer opnieuw - maar heel voorzichtig - tot de appel onder een laagje caramel zit. Haal de pan van het vuur.

Scheid de eierdooiers en het eiwit. Giet de room bij de dooiers en roer goed.
Doe de rest van de suiker bij het eiwit en klop het stevig op. Werk het opgeklopte eiwit voorzichtig onder de eidooiers. Maak daarvoor met een spatel draaiende bewegingen, altijd in dezelfde richting.

Verhit de olijfolie in een pan en doe de eieren erin. Bak ongeveer 1 minuut, draai de omelet om en bak nog eens 30 seconden tot 1 minuut aan de andere kant.

Laat de omelet in een schotel glijden. Zet de pan met de appelen weer op het vuur om ze snel op te warmen en schik ze dan rond de omelet.
Verdeel de frambozencoulis er gelijkmatig over met een lepeltje.

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtiste le 26/04/2010 - 00h00 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtiste le 17/03/2015 - 11h56
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
Vaakst gelezen recepten
PUBLICITÉ