PUBLICITÉ

Eendenborstfilet met appel

Recept aangemaakt op 16/01/2012 - 15h55 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 11/02/2014 - 15h09
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
hoofdgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
30 minutes
Ingrediënten :

2 eendenborstfilets
3 appelen
1 citroen
1 glas porto
zout
peper
PUB

Bereiding van eendenborstfilet met appel

Snij met een scherp mes diagonaal het vlees van de eendenborstfilets. Beetje zout en peper toevoegen. Bewaar.

Schil de appelen en gooi het klokhuis weg. Snij appels in kwartjes en daarna in middelgrote stukjes. Bewaar in water met citroen.

Warm een pan op met anti-aanbaklaag. Wanneer ze goed warm is, leg je de eendenborstfilets met de velzijde naar de bodem. Laat 5 minuten koken en bedek erna en laat daarna nog 10 minuten of meer zachtjes doorkoken naargelang u het graag saignant heeft of niet. Draai ze 30 seconden voor het einde van de kooktijd om.

Haal de filets uit de pan, en leg ze op aluminiumfolie. Laat de appels uitlekken en droog ze met keukenrol. Doe het vet uit de pan! Doe de appels erin en laat ze 5 minuten bakken terwijl u wat roert.
Verdeel over de serveerschotels.

Snij de filets in sneetjes, leg ze ook op de schotel. Neem dan het vet dat u uit de pan had gehaald en doe terug in de pan! Voeg een beetje porto toe. De stukjes fond in de pan goed loskrabben.  Goed op smaak brengen en over de filets gieten.

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtiste le 16/01/2012 - 15h55 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtiste le 11/02/2014 - 15h09
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ