PUBLICITÉ

Compote van aardbeien en sinaasappels

Recept aangemaakt op 18/06/2012 - 02h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 18/06/2012 - 15h53
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
desserts
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Ingrediënten :

4 sinaasappels (onbespoten)
2 eetlepels Grand Marnier
500 gram aardbeien
4 eetlepels witte wijn
1 kruidnagel
PUB

Bereiding van compote van aardbeien en sinaasappels

Was de sinaasappels. Haal met een dunschiller van één sinaasappel reepjes van de schil af (alleen het oranje deel). Pers de sinaasappel uit. Doe de schilreepjes en het sap in een kleine kookpot. Breng langzaam aan de kook en laat op een laag vuur koken tot het sap bijna volledig verdampt is.
Doe er de Grand Marnier bij, laat heel even hard koken zodat de alcohol verdampt, haal de pot van het vuur en laat afkoelen. Schil twee andere sinaasappels tot op het vruchtvlees. Verdeel ze boven een kom in partjes en vang het sap op. Leg de partjes op een schotel en zet die weg. Was de aardbeien, haal er de steeltjes af en snij de grootste in tweeën. Doe ze in een kookpot.
Pers de vierde sinaasappel uit en doe het sap bij de aardbeien. Voeg ook de sinaasappelpartjes toe, samen met de in Grand Marnier gedrenkte schilreepjes, de witte wijn en de kruidnagel. Breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat onder voortdurend roeren juist 2 minuten koken. Giet de compote in een schaal. Zet ze net voor het opdienen nog minstens een uur in de koelkast.

Oorspronkelijk gepubliceerd op 18/06/2012 - 02h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 18/06/2012 - 15h53
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ